Pigmentflekker - Slik unngår du de!

Pigmentflekker er plagsomt for mange av de som har det. De er som oftest å finne i ansiktet, der solen alltid strekker til. Ved soleksponering blir pigmentflekkene raskere brun enn resten av huden. 


Har man først fått pigmentflekker i ansiktet kan det være vaskelig å fjerne de. "Leverflekkene" som de også blir kalt, kan fryses eller behandles med laser. Dersom pigmentflekkene har oppstått på grunn av p-piller, hormoner i kroppen, er det vanskligere å få det fjernet.. 

Man ser som oftest de hormonelle pigmentflekkene i pannen, utover øyenbrynene, på tinningen, i kinnene, ved nesevingene og på overleppen. En dekkende foundation er det som dekker og skuler dette best. For å forebygge mot flere og mørkere flekker, kan du bruke en foundation som innholder solfaktor, i tillegg til å bruke solfaktor 30 på de aktuelle områdene.

Flekkene kan gå gradvis tilbake, men mange er dessverre plaget med dette resten av livet. 

Her er en bra artikkel om hjelp mot pigmentflekker;

Vær flink å bruke solkrem. Ikke bare for å forebygge pigmentflekker, men også hudkreft som man stadig ser flere tilfeller av. 

Dette kalles ABCD metoden som ofte brukes til å skille benigne  (godartede) føflekker og maligne (melonomer). 


Stikkord:

4 kommentarer

17.06.2010 kl.12:09

Hei.. Det finnes en naturlig krem på markedet som heter SuperGlandin antipigment krem. Denne tar bort og forebygger pigmentflekker..

SuperGlandin Anti Pigment Creme inneholder rikelig mengde med ekstrakter fra naturlige og vegetabilske kilder: fettsyren gammalinolensyre (GLA) fra Borago, vitamin C, vitamin E samt Melbær (Arcostaphylos uva-ursi) som er den urt som har effekt på pigmentflekkene. Kremen inneholder også solfaktor 15 og er perfekt som underlag for make up.

Les mer på : http://www.tokay.no/Super-Glandin/SGAntiPigment

LiNii Peachinii

17.06.2010 kl.15:51

Takk for tipset! :)

missCharlotte

16.11.2010 kl.14:44

heii heii^^ det er noe som heter obagi.. søk på det;) det som er negativt er at huden blir rød og flassete så det flasser av huden du blir lysere men pigment flekkene forsvinner

Pia S

23.10.2011 kl.21:16

igmentflekker

Det finnes flere ulike typer pigmentflekker. Vanligste årsak til pigmentproblemer er leverflekker (lentigo), melasma, seborreiske keratoser og fregner. Før man tilråder noen kosmetisk behandling av pigmentflekker, er det viktig å få en undersøkelse av hudlege først. Etter en undersøkelse har vi mulighet å tilråde om aktuell behandling avhengig av årsak.

http://www.dermatologi.no/kosmetisk-behandling-andre-behandlinger-pigmentflekker.html

Skriv en ny kommentar

LiNii Peachinii

LiNii Peachinii

25, Vefsn

Hi ya'll :)

leser denne bloggen NÅ
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits