Søvnparalyse - har du noen gang opplevd det?

 

 

http://no.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8vnparalyse


Jeg ligger i senga og sover. Plutselig får jeg et ubehag over meg.. jeg vet hva som kommer til å skje. Så skjer det..
Det er som å kjøre berg og dalbane. Det går sakte oppover, men jeg vet at det som kommer over toppen er uhyggelig. WOOMWOOMWOOM. Alt er svart, grått og hvitt. Jeg blir trykket ned i senga.
Det føles litt sånn ut: <<< >>>   Hodet mitt er i midten. Det er høye lyder, og jeg styrter ned berg og dalbanen i en grusom fart. Jeg klorer meg fast i puta og sier at det må slutte. Men det gjør ikke det.. Jeg får ikke ut en lyd. 
Så fortsetter det igjen, flere ganger. Jeg må konsentrere meg hardt for å våkne, ellers fortsetter det bare. Når jeg endelig våkner, har jeg hjertebank. 
Kroppen sover, mens hjernen er våken. Jeg får ikke til å røre meg, og det kommer heller ingen lyder ut av munnen min. Hver gang jeg har hatt det, og jeg våkner.. vil jeg egentlig bare dø. Det er så forferdelig slitsomt og ekkelt at jeg vil bare slippe å oppleve det flere ganger.. Uansett hvor trøtt jeg er, må jeg holde meg våken i en god stund før jeg tør å lukke øynene. Eller skjer det bare igjen.. Veldig frustrerende.

Noen som har opplevd lignende?

 

15 kommentarer

TinySuperstar - Be me!

31.10.2010 kl.08:35

Jeg opplevde det for et år siden ca. Men da "drømte" jeg at det var innbruddstyver i leiligheta mi...

LiNii Peachinii

31.10.2010 kl.15:05

TinySuperstar: Lurer på om man kan bli kvitt det?

Fru Huuse

31.10.2010 kl.15:13

Sånn hadde jeg masse da jeg var liten. Har aldri hørt noe ord for det før eller at andre har hatt det. Grusomt ekkelt er det i alle fall :(

LiNii Peachinii

31.10.2010 kl.15:23

Fru Huuse: Ja.. og slitsomt :(

Fikk vite det først her om dagen, at det var søvnparalyse det het. Det er jo bra det finnes en betegnelse på det, og at man vet man ikke er det eneste som har det sånn.. :)

AMALIE

31.10.2010 kl.15:27

wæææ! heldigvis ikke. dette er sikkert grunnen til at så mange mener de har sett gjenferd, blitt besøkt av aliens osv. sykt ekkelt.
Har opplevd det flere ganger.
At jeg på en måte har vært våken, men drømmen har fortsatt hvert der, inne på mitt eget soverom. Syke greier..
Også at jeg har sovnet på en måte, men kan fortsatt tenke, det er veldig merkelig å oppleve synes jeg. Altså at jeg har kunne tenkt, men ikke har kunne åpnet øynene eller beveget kroppen. Har også vært ganger som jeg har hatt øynene åpne, men blitt lamma i kroppen på en måte.
Det er mye rart som er tilknyttet til søvn. Søvn og drømmer i seg selv er jo utrolig merkelig og meget interessant;)

LiNii Peachinii

31.10.2010 kl.15:36

AMALIE: Ja, fant et innlegg med bl.a ei dame som hadde opplevd mye rart i søvne.. http://freak.no/forum/showthread.php?t=136016

Spennende, men samtidig skremmende alt det "utenomjordiske".. :s

LiNii Peachinii

31.10.2010 kl.15:41

Marthe Klausen: Ja :s Det er kjempe ekkelt! Det føles så virkelig.. Føler at jeg er bevisst og har øynene oppe, men helt lammet og kan ikke røre meg. En gang våknet jeg av at jeg satt i senga og slåss mot en drage! Jeg hylte og slo med hendene.. så våknet jeg skikkelig, og lurte på om dette virkelig hadde skjedd, eller om jeg hadde blitt helt tullerusk..

Ja, duuogmeii man kan ha masse rare drømmer :))

Emilie i USA

31.10.2010 kl.16:05

har skjedd et par ganger i drømmer, men har aldri vært noe problem akkurat.

porcelaindoll

31.10.2010 kl.16:17

Har skjedd meg en gang, det verste jeg noensinne har opplevd. Man mister helt begrepet på tid og sted, og jeg vet ikke hvor lenge jeg lå sånn. Grusomt rett og slett :C Var litt redd for å sove de neste nettene ja ; o

LiNii Peachinii

31.10.2010 kl.21:21

porcelaindoll: Ja, vanskelig å vite hvor lenge det varer! Må konsentrere meg HARDT for å våkne.. wææ.. lurer på hva som skjer om jeg bare fortsetter å sove mens det pågår? :s

TinySuperstar - Be me!

31.10.2010 kl.22:42

Jeg vet ikke om det går ann å bli kvitt det... Kanskje ved en form for hypnose...?

AMALIE

01.11.2010 kl.13:01

sv: Jeg leste den tråden, og kom over ''lucid dreaming'', og dette er noe jeg har opplevd selv! Kommer aldri til å glemme det, var vell rundt 10 år, husker jeg viste at jeg drømte. Drømte at jeg satt utfor huset mitt, satt der ekstremt lenge og bare ventet på å våkne. Det kom en og satt seg ved siden av meg, og spurte hva som var galt, og jeg fortalte at jeg drømmer nå, og klarer ikke å våkne igjen. Det hele var så ekstremt virkelig, jeg var så tilstede og 100% klar over at det var en drøm, og det føltes som jeg skulle være i den drømmen for alltid. Det hele varte veldig lenge, og jeg husker jeg var sinnsykt frustrert. Creepy!

LiNii Peachinii

04.11.2010 kl.20:32

AMALIE: Uff, så ekkelt! :s o

Det er grusomt å ikke få til å våkne.. Du har ikke opplevd det flere ganger siden?

AMALIE

04.11.2010 kl.20:39

Nei, heldigvis! Det var sykt ekkelt ja....

Skriv en ny kommentar

LiNii Peachinii

LiNii Peachinii

25, Vefsn

Hi ya'll :)

leser denne bloggen NÅ
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits